To popatrz na podpisy niektorych kolegow, 7.X, a nawet 8.X jest znalesc latwo - oczywiscie TDI 8)
Nie popadajmy w skrajnosci.
pokaz mi auto benzynowe o mocy okolo (ponad) 190KM ktore przy dynamicznej jezdzie po miescie bedzie palilo 7.x czy nawet 8.x :lol: a przy emeryckiej 5.x :szeroki_usmiech
[ Dodano: Czw 24 Sie, 06 09:06 ]
Zamieszczone przez Jabar1975
jakby porownac Mitsu Evo (20-25l/100km) i te bardziej paliwozerne ropniaki (powiedzmy 8l - bo raczej ciezko uzyskac wiecej - no chyba ze stojac notorycznie w korkach) to by sie proporcja zgadzala :diabelski_usmiech
nie bluźnij mi tu :P i nie porownoj turbognoja do EVO :roll:
.....przejedź się RS'em i nie będziesz miał już żadnych wątpliwości :diabelski_usmiech Aby docenić ten samochodzik sugeruję solidny slalomik po "siekierkowskim"... z dobrym dociśnięciem do podłogi.. :twisted:
Właśnie będę miał jazdę tym TFSI zobaczymy
Zamieszczone przez bezduszny
A potem pomyśl, że bez większego problemu możesz z tego zrobić.... 250KM :diabelski_usmiech
No ale jakby tak trochę TDI podrasować to 220KM chyba by się wyciągneło i ponad 400Nm ... chyba że się mylę :roll:
Oczekuje:
Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie
A potem pomyśl, że bez większego problemu możesz z tego zrobić.... 250KM :diabelski_usmiech
No ale jakby tak trochę TDI podrasować to 220KM chyba by się wyciągneło i ponad 400Nm ... chyba że się mylę :roll:
IMHO nie ma wiekszego sensu porownywanie mocy diesla i beny tylko w KM, bo to nie do konca tak "wprost" przeklada sie na jazde.
ale pewnie o tym bylo juz 100x, chyba, ze ja sie myle :roll:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
[ Dodano: Czw 24 Sie, 06 12:27 ]
Oettinger oferuje tuning silnika 2,0 TFSI 200 KM/280 Nm na 310 KM/ 430 Nm.
Przynajmniej takie wartości deklaruje.
Podają, że Golf z tak przerobionym silnikiem uzyskuje setkę w 5,9 sek.
Ja bym wybrał TFSI ale osobiscie przymierzam sie do passata W8 może S4 2,7T zobaczymy jak będzie z finansami
Co do spalania w mojej czeszce na trasie to:
pizdowata jazda 5,7 l/100 km
jazda z rodziną 6,8 l/100 km
jazda samemu 8,5 l/100 km :twisted:
Po mieście
standard 9,2 l/100 km
z kolegami do 17 l/100 km
Komentarz